e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Přepište dějiny v Mostě

publikováno: 22.2.2024, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecké Studio3 ve spolupráci se SVČ Most zve na populární historický podcast Přepište dějiny! Ve středu 28. února od 19,00 hodin historici Martin Groman a Michal Stehlík budou právě ve Studiu 3 natáčet naživo další díl svého podcastu, v Mostě vůbec poprvé.

Tématem večera budou moderní dějiny Mostu a okolí. Poslechněte si zajímavosti z historie města nebo sami připojte své znalosti v diskusi. Vstupenky je možné zakoupit ve Studiu 3 a na www.pontestudio3.cz.

Martin Groman je novinář, publicista a „doktor přes staré noviny“ působící na katedře mediálních studií Institutu komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK a na MUP. Jinak též předseda Společnosti Ferdinanda Peroutky, autor textů a knih o starých, původních komunistech a jejich zmařených iluzích – například o Františku Krieglovi. Jeho kolega Michal Stehlík je historik-slovakista. Začínající s tématem česko-slovenských vztahů, postupující přes zákruty komunistického Československa až k obecnému mudrování o dějinách. Autor knih a výstav. Učí již druhou dekádu za katedrou vysoké školy. Jejich podcast Přepište dějiny! se zabývá důležitými historickými milníky, veřejným prostore, médii a dalšími tématy.