e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínovem projde průvod, zahájí Valdštejnskou slavnost

publikováno: 24.4.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V úterý 30. dubna bude Litvínov patřit studentům a ve středu 1. května se koná velká městská Valdštejnská slavnost. Městem projde slavnostní průvod a návštěvníci mohou u zámku přivítat rodinu Valdštejnů.

Studentský majáles se koná v úterý 30. dubna a odstartuje průvodem studentů, který půjde ze Studentské ulice na náměstí do Voigtových sadů a poté k zámku. V zámeckém parku se představí od 14,00 do 18,00 hodin studenti gymnázia T. G. Masaryka a ZUŠ Litvínov se svým programem.

První květnový den pak projde Litvínovem další průvod, a sice od 9,00 hodin od Citadely na zámek. Zapojí se do něj mažoretky, dechovka, historická i současná hasičská technika, Divadlo v Pytli představí historii staré solné stezky a samozřejmě nemůže chybět kočár s hraběcí rodinou v podání herců Docela velkého divadla v Litvínově. Průvod je očekáván v zámeckém parku v 10,00 hodin, kde dojde na vítání hraběcí rodiny a další historický program jako je praporečnická show nebo šermířské vystoupení.

Program v zámeckém parku připomene také 20 let České republiky v Evropské unii. V hudebním programu se představí Mozartův komorní orchestr a orchestr Berglandmusikanten Olbernhau. V 16,30 hodin program uzavře kapela Portless. Od 9,00 hodin bude v zámeckém parku probíhat dobový jarmark.

Přímo na nádvoří zámku bude po celý den připravena oddechová zóna a fotokoutek, dále dílničky pro děti. Ve Voigtových sadech je od 15,00 hodin připraven rytířský turnaj s koňmi. Na náměstí Míru budou připravené stánky s občerstvením.