e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Central Most a Magistrát Most obnovují tradici farmářských trhů

publikováno: 16.4.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Klára Čechová

Sdílet: facebook twitter google+

Nákupní centrum Central Most ve spolupráci s Magistrátem města Most, Agrární komorou a Regionální potravinou Ústeckého kraje obnovuje tradici farmářských trhů na 1. náměstí. Během letošního roku se představí všem zájemcům o lokální produkty několik desítek farmářů, a to hned čtyřikrát - v dubnu, červnu, září a říjnu.

„Nápad obnovit farmářské trhy se zrodil již v minulém roce a zástupci města byly této aktivitě nakloněni. Oslovili jsme lokální producenty a výrobce z celého Ústeckého kraje, kterým jsme nabídli možnost se trhů účastnit bez jakéhokoli poplatku za poskytnutí prostoru,“ říká Martin Malý, ředitel Marketingu a komunikace společnosti EPG, která Central vlastní.

Tradiční farmářské trhy jsou zpět, poprvé 19. dubna od 9,00 hodin a tentokrát v lepší a zábavnější verzi než kdy dříve. Nejenže budou moct zákazníci ochutnat a nakoupit čerstvé a lokálně vytvořené produkty, ale mohou si také užít rozmanitý kulturní a doprovodný program, který udělá z návštěvy trhu nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu.

Návštěvníci se mohou těšit nejen na rozmanité dobroty od gurmánské čokolády z rodinné čokoládovny z Ústí nad Labem ManuČoko, po zvěřinové speciality z hrnce Hynka Jirmana, které zaujmou i ty nejnáročnější zákazníky. Najdou zde také řemeslné výrobky, jako jsou hrnčířské produkty od Romany Kášové nebo pastelkovníky od Věry Provazníkové a mnoho dalšího.

Kulturní program na farmářských trzích nabídne možnost setkat se s lokálními umělci, poslechnout si živou hudbu, sledovat divadelní vystoupení nebo se dokonce zúčastnit workshopů a různých soutěží. „Věřím, že se farmářské trhy stanou místem pro setkávání, sdílení zážitků a společnou zábavu pro celou komunitu. Oslovili jsme například Tadeáše Jezberu, mladého umělce, který studoval hudbu na zdejší základní umělecké škole, který dotvoří příjemnou atmosféru trhů,“ dodává ředitel Malý.

Navíc s mobilní aplikací Můj Central získají návštěvníci zajímavý dárek a spoustu dalších výhod.