e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Archeoskanzen Březno nabídne výlet do doby římské

publikováno: 22.8.2016, kategorie: Památky, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Na sobotu 27. srpna připravil Archeoskanzen Březno u Loun zajímavý výlet do historie. Návštěvníci se vrátí do doby římské a přiučí se něco válečnického umění. Dojde i na bitvu Římanů s barbary a do bojů se mohou zapojit i děti. Program Válečnictví v době římské začne už v 9,00 hodin.

V 11,00 a ve 14,00 hodin začne komentovaná prohlídka – válčení z pohledu Říma i jeho nepřátel. V celodenním programu však najdete i tyto body – ukázka římského válečnictví, výcviku a taktiky (vystoupí skupina Astra Romana), ovšem nebude chybět ani válečnictví Germánů a Keltů, včetně bitvy Římanů s barbary – Kelty z kmene Boionia a Germány. Zajímavé jistě budou i ukázky římských a barbarských zbraní či vojenské ležení Římanů. A pro děti bude připraven bohatý program – výroba štítů, průběžně bojový výcvik pod vedením zkušených římských vojáků – lukostřelba, hod oštěpem, souboje na kládě a ve 12,00 a v 16,00 hodin také bitva dětí proti válečníkům a vojákům. 

Vstupné je dobrovolné a nebude chybět ani občerstvení. Více o Archeologickém skanzenu Březno se dozvíte v rubrice Kultura, sport, turistika

Foto: Archeologický skanzen Březno.