e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Měděnec povede nová naučná stezka

publikováno: 14.3.2017, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Nová naučná stezka povede z Klášterce nad Ohří vzhůru údolím Krušných hor do Měděnce. Připravují ji Lesy ČR, město Klášterec nad Ohří a obec Měděnec. Nyní se můžete zapojit do soutěže o název této oblíbené turistické stezky, kterou i letos povede dubnový Výstup pro velikonoční vajíčko.

Naučná stezka povede z osady Útočiště kolem ski areálu Alšovka ke skalnímu útvaru Sfingy a odtud po silnici do Měděnce. Naučné tabule budou obsahovat zajímavosti z historie i o lesní fauně a flóře. V oblasti nad Útočištěm návrh počítá s instalací dětských naučných a zábavných prvků ze dřeva jako je naučné leporelo, dendrofon (zvukové dřevo), skokoměr či houpačka. Přibudou i dřevěnná posezení. 

"Málokdo ví, že právě v oblasti Alšovky stála obec Venkov, jejíž historie je spojená i s existencí středověké tvrze, někdy nazývané zámkem. Zajímavosti z bohaté historie této oblasti budou připomenuty na tabulích naučné stezky," připomněla Vlasta Fišrová, redaktorka Kláštereckých novin.

Město Klášterec nad Ohří uvítá nápady od turistů, jak by mohla být stezka pojmenována. Návrhy na pojmenování stezky zasílejte na adresu: redakce@muklasterec.cz, nebo přijďte do turistického informačního centra pod radnicí. Pro účastníky ankety jsou připraveny drobné ceny. Uzávěrka ankety je 10. 4. 2017. 

Po trase stezky vede každoroční Výstup pro velikonoční vajíčko na Mědník, který pořádá místní klub turistů v neděli 16. dubna. Start ze stadionu TJ Klášterec nad Ohří od 8,00 do 9,00 hodin.