e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Dlouhou Louku jezdí víkendový autobus

publikováno: 13.6.2017, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Nová autobusová linka z Litvínova na Dlouhou Louku v Krušných horách, která jezdí o víkendech, je ideální pro cyklisty i pěší turisty. Pokud vám stačí krátká dopolední procházka, můžete se vrátit autobusem, nebo si užít sjezd na kolech zpátky do podhůří.

Linka 526 jezdí od konce dubna na trase Litvínov, Lom, Osek a Dlouhá Louka. Linka je v provozu v sobotu, neděli a ve svátky až do 1. října 2017. Z autobusového nádraží v Litvínově odjíždí autobus v 9,20 a 11,20 hodin (Lom náměstí 9,27 a 11,27, Osek náměstí 9,32 a 11,32 hodin). Zpátky z Dlouhé Louky odjíždí ihned zpátky, tedy před desátou a před dvanáctou hodinou, nelze ho proto využít na celodenní výlet. Nabízí se však několik možných tras, jak se dostat dolů. 

Na kole můžete využít odbočku z Krušnohorské magistrály, trasu č. 231, která vás přes Stropník a hrad Rýzmburk dovede do Oseka a Loučné. Prakticky po stejné trase je možné vyrazit i pěšky, nejprve po zelené ke Stropníku s krásnými výhledy a poté přes zříceninu Rýzmburku do Oseka. Trasa měří asi deset kilometrů a z větší části jde o klesání. Co všechno si můžete užít v Oseku pro vás připravujeme do našeho Speciálu Léto v Krušných horách.

Na opačnou stranu z Dlouhé Louky se můžete vydat po modré a cyklostezce 23 a poté 3089 okolo vrchu Loučná na Meziboří a odtud do Litvínova naučnou Tesařovou cestou. Z Dlouhé Louky také pokračuje Krušnohorská magistrála směrem na Fláje a Klíny.