e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chcete si zahrát v seriálu o Mostě?

publikováno: 13.6.2017, kategorie: Zajímavosti, autor: Lucie Dosedělová

Sdílet: facebook twitter google+

Filmaři se opět vrací do Ústeckého kraje. Česká televize míří konkrétně do Mostu se stejnojmenným komediálním seriálem Most. A i vy se můžete na „stříbrném plátně“ objevit. Už v pátek a sobotu 16. a 17. června se v mosteckém kulturním domě Repre odehrají konkurzy na komparz i epizodní role. Natáčet se začne už v srpnu. 

„Hledáme ženy, muže, dívky i chlapce od věku 10 až 70 let. Čechy i Romy, a nemusí být jen z Mostecka. Účast na natáčení je honorovaná,“ upřesnil podmínky náboru Petr Nezval, vedoucí produkce České televize. Casting budeprobíhat po oba uvedené dny od 10,00 do 18,00 hodin. Za seriálem stojí autorská dvojice Petr Kolečko a Jan Prušinovský, jejichž společným dílem je i úspěšný Okresní přebor. Most bude filmaři žít zhruba do listopadu. 

A není to letos jediné natáčení, které dostane Ústecký kraj na filmové plátno. První klapka letos čeká také film podle bestselleru ústeckého spisovatele Josefa Formánka Úsměvy smutných mužů v režii Dana Svátka. Bude se natáčet v září na různých místech kraje, zejména pak v Ústí nad Labem. I v něm dostanou obyvatelé regionu příležitost si zahrát. Filmový štáb se totiž chystá použít živou scenérii během Mattoni 1/2Maratonu v Ústí nad Labem. A každý, kdo si letos ústecký půlmaratón zaběhne, se tak stane jedním z herců.